Naše dovolená v Tatrách

Jak to bylo?

     Na toto dobrodružství jsme se vydali v červnu 2020. Sice v té době, kdy jsme si objednávali ubytování ještě bylo zakázané cestovat na Slovensko kvůli covid-19, ale my tak nějak tušili, že na léto to otevřou. A udělali jsme dobře. Hranice se otevřely a my hned v prvním týdnu vyrazili, takže jsme v horách byly skoro sami. Strávili jsme zde 4 noci. Tak se pojďte podívat, co jsme zažili!

 

Naše ubytování

   Bydleli jsme ve Veľké Lomnici. Měli jsme útulný pokoj s kuchyňkou i gaučem.

 

Výlet č. 1

   První den jsme vyrazili na Skalnaté pleso. Nahoře byla zima a foukal vítr. Za námi je vidět Lomnický štít.

 

Zpáteční cesta

 

Zpáteční cesta

   Nepotkali jsme ani živáčka.

 

Ticho před bouří

   Nejspíš tou cestou nikdo nešel, protože v polovině trasy, se nedalo kvůli spadeným stromům jinudy než brodit ledovou vodou. Připadali jsme si jako v džungli.

 

Výlet č. 2

 

Výlet č. 2

   Druhý den jsme se vydali omrknout vodopády Studeného potoka. Vycházeli jsme ze Starého Smokovce. Většina lidí se nechala vyvézt na Hrebienok, my šli pěšky. Potom jsme jednu odbočku netrefili a skoro 20 minut jsme si zašli. Byli jsme zabraní do debaty, že jsme nevnímali kudy jdeme a když jsme se zastavili, uvědomili jsme si, že se cesta stáčí jinam než jsme chtěli. I přes menší zdržení jsme k vodopádům dorazili ještě dopoledne a když jsme se vraceli k autu, potkávali jsme mraky turistů, kteří teprve vyráželi.

 

Vodopád

 

Výlet č. 3

   Tento výlet byl náš poslední. Rozhodli jsme se jít podívat na Sliezsky dom. cesta nahoru byla skoro celou dobu v lese podél potoůku a vodopádů. Ke konci už jsme šli na sluníčku a začali potkávat jiné turisty, protože u hotelu se kříží více tras. Zde jsme si na sluníčku v trávě dali oběd z batůžku, řádně se vyslunili a vyrazili na cestu zpět.

 

Obědové místečko

 

Závěrečné foto

   Výlet jsme si užili, počasí vyšlo nádherné a všem tuto lokalitu doporučujeme. Navíc super bonus byla čerstvá voda z potoka (viz foto)

 

Pokud chcete vidět více..


 

 

Stavebnice Mini-web v-2206-23, gabcaceva, aktualizace 23.06.2022-17:12